Nieuws
06 oktober 2006 - Ron Smeets

Toshiba verslaat LG-Philips

Ruim een week geleden kondigde LG-Philips aan de platste LCD display ooit te hebben ontwikkeld: amper 1.3mm dun.

Vandaag toonde Toshiba op haar beurt een nog platter LCD scherm aan de wereld: 0.99mm, ofwel bijna 30% dunner dan de versie van LG-Philips. Het schermpje heeft een resolutie van 320 x 240 pixels en een beelddiagonaal van 5cm. Behalve heel plat is ie ook ultralicht: 3.5 gram.

Toestelmakers kunnen het display vanaf April 2007 in hun nieuwe modellen verwerken. Ik ben benieuwd hoe snel daarna we de Samsung Ultra 4.9 mogen verwelkomenGerelateerde links:
Ultraplat display voor mobieltjes
Ultradunne GSM's in opmars
GSM met verborgen display
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.