Nieuws
14 februari 2008 - Ron Smeets

Toshiba verrast met een extra toestel

De Japanse toestel fabrikant Toshiba had aanvankelijk drie nieuwe Portégé toestellen aangekondigd, de G450, G710 en G910, maar op de stand was ook een vierde model te zien, de G810.

De G810 was dus de verassing van Toshiba voor het publiek hier in Barcelona. Ook dit toestel is een candybar model, maar zonder fysiek qwerty toetsenbord. Hij heeft wel een 2.8 inch QVGA touchscreen display met daaronder nog een touchpad waarop de belangrijkste bedieningstoetsen te vinden zijn.

De overige specs van de G810 zijn onder andere: Quad-band GSM met EDGE, UMTS en HSDPA support, een ingebouwde GPS ontvanger, 3 megapixel camera, Windows Mobile OS, Multimedia speler en een FM Radio.

De G810 zal nog voor de zomer van 2008 (Q2) in de winkels liggen. De prijs is nog niet bekend.Gerelateerde links:
Toshiba G450 is GSM en HSDPA modem in één
Toshiba komt ook met zijn Portege G810
Nog meer Toshiba's
Toshiba G500, een redelijk normale Smartphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.