Nieuws
10 maart 2010 - Carl Vanormelingen

Toshiba toonde de TG02 in Barcelona

Eind april 2009 berichtte Cowboy Ron al over een Griekse blog die plaatjes van een nieuwe Toshiba smartphone toonde “vermoedelijk de TG02”. Twee maanden eerder presenteerde Toshiba op het Mobile World Congress namelijk de Toshiba TG01; één van de eerste smartphones waar de supersnelle Snapdragon processor en een groot display zowat de belangrijkste specificaties waren.

In afzienbare tijd kwam de concurrentie echter met soortgelijke smartphones die de ‘kleine foutjes’ verbeterden, waardoor een groot succes van de TG01 uitbleef.

Dit jaar waagden ze opnieuw een kans op succes en lanceerden ze in Barcelona twee toestellen: de TG02 (opvolger van de TG01) en de K01. De TG02 is een 9,9 mm dik toestel dat (net als de TG01) beschikt over een impressionant 4,1” WXGA captatief touchscreen, een krachtige 1Ghz processor,  Windows Mobile 6.5 en een volledig vernieuwde 3D-interface. Toshiba gelooft dat de nieuwe 3D-interface de populariteit een stevige boost zal geven als zijnde “het ideale toestel voor high quality entertainment” voor onderweg.

De K01 (eerste foto hieronder) heeft dezelfde kenmerken als de TG02 met uitzondering van een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord waardoor het toestel 12,9 mm meet. In het verleden kreeg Toshiba moeilijk voet aan wal in Nederland, nu wel?

Over de auteur: Carl Vanormelingen
 
Carl is een online marketeer met focus op zoekmachine marketing bij het Belgische digital performance marketingbureau FairEtail. Van jongs af aan gepassioneerd door consumer technologie en sinds zijn eerste job bij Produpress (uitgever auto magazines) ook door de automobielindustrie. In zijn studententijd schreef hij geregeld voor BelgianCowboys, nu blogt hij sporadisch op DutchCowboys.nl