Geruchten
28 september 2010 - Ron Smeets

Toshiba TG03 met WIndows Phone 7 in de maak

De Toshiba TG01 en TG02 zijn beiden, ondanks dat het qua uiterlijk (kwestie van smaak, dat wel) en specs best aardige toestellen waren, nooit een groot succes geworden.

Na de introductie van de TG01 heeft veel te lang geduurd voordat het toestel uiteindelijk bij ons verkrijgbaar was en de TG02 officieel helemaal nooit in de Nederlandse winkels verschenen.

Als we de laatste Toshiba geruchten geloven dan werkt men momenteel aan de ontwikkeling van de TG03, mogelijk een Windows Phone 7 smartphone voor GSM  en UMTS/HSDPA netwerken (onder andere Europa dus).

Het 'bewijs' voor dit gerucht is afkomstig van het Global Certification Forum. Daar is namelijk een document opgedoken waarin de Toshiba TG03 genoemd wordt als zijnde een quad-band GSM en tri-band UMTS/HSDPA toestel. Dat dit een Windows Phone 7 toestel zou worden staat er niet bij maar die aanname lijkt zeer plausibel gezien het feit dat de TG01 en TG02 beiden ook Windows Mobile (6.5) toestellen waren. Enin, we zullen zien.

Overigens werd de Toshba TG03 in april 2009 (!) al eens gespot op een Grieks blog (zie foto hieronder), maar of het toestel er daadwerkelijk zo zal gaan uitzien waag ik toch zeer te betwijfelen ;-)  Toshiba-TG03-a1

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.