Toestellen
04 februari 2009 - Ron Smeets

Toshiba TG01 ziet er veelbelovend uit

Eerlijk gezegd is Toshiba nu niet het eerste merk dat in me op zou komen als er gesproken wordt over de komst van een nieuwe Smartphone die letterlijk alles aan boord heeft, voorzien is van het grootste touchscreen display (op dit moment) en met 9.9mm ook nog extreem dun is.

Toch heb ik het hier over de gloednieuwe Toshiba TG01 (zie ook onderstaand filmpje) die gisteren in Londen geintroduceerd werd. Een toestel dat volgens mij de tot nu toe toch ietwat halfbakken pogingen van deze fabrkant om een deel van de Smartphone markt te veroveren, kan doen vergeten.

Behalve een 4.1 inch WVGA (800x480) touchscreen display valt vooral ook de aanwezigheid van een 1GHz Qualcomm processor op. Verder kun je bijna niets bedenken wat de TG01 zou moeten ontberen. GSM, HSDPA support, WiFi, GPS, A-GPS, Bluetooth, microSD geheugenkaart ingang, 3.2 megapixel camera.

Toch zijn er ook twee kleine 'nadelen'. Standaard heeft de Toshiba TG01 slechts 512MB opslagruimte. Dat zal vooral ook te maken hebben met de geringe dikte (9.9mm) van het toestel. Een groter nadeel vind ik de aanwezigheid van Windows Mobile 6.1. Het toestel komt immers pas rond de zomer uit en ik mag hopen dat men tegen die tijd versie 6.5, die lichter, sneller en minder 'buggy' zou zijn, er op heeft gezet. Over de prijs is nog niets bekend gemaakt.

Daarnaast zou het natuurlijk super zijn als er een Android variant van deze Toshiba zou komen. Ideetje voor een lancering in Barcelona, Toshiba? ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.