Toestellen
23 juni 2011 - Ron Smeets

Toshiba TG01 met Windows Phone 7

Toen de Toshiba TG01 in februari 2009 gepresenteerd werd leek dit een veelbelovend toestel te worden. Het was het eerste toestel dat beschikte over de 1GHz Snapdragon processor van Qualcom die sindsdien in veel toestellen ingebouwd werd, en nog steeds wordt. Inmiddels weten we, maar dat is achteraf altijd makkelijk te zeggen, dat de TG01 geflopt is.

De reden daarvoor moet toch vooral gezocht worden in het feit dat de TG01 een Windows Mobile 6.5 smartphone was terwijl hij oorspronkelijk ontworpen werd voor Windows Phone 7.

Dat OS was echter pas eind 2010 'klaar' en de Toshiba TG01 werd dus het slachtoffer van Microsoft's onkunde om Windows Phone 7 eerder op de markt te brengen, zoals aanvankelijk wel de bedoeling was. Daarover is de afgelopen jaren echter al heel veel gezegd en geschreven.

Welnu, Windows Phone 7 is er en in onderstaande video is te zien dat de 'oude' Toshiba TG01 met dat OS ook overweg kan. Jammer genoeg voor Toshiba denk ik dat er op dit moment nog maar weinig mobiele telefoongebuikers zijn die een TG01, zelfs met Windows Phone 7, zouden gaan aanschaffen. Een toestel uit 2009 koop je anno 2011 natuurlijk niet meer ;-))

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.