Toestellen
23 juni 2009 - Ron Smeets

Toshiba TG01 het eerst naar Japan

De Toshiba TG01 werd voor het eerst gepresenteerd tijden het Mobile World Congress in Barcelona. Het toestel viel vooral op vanwege het feit dat dit de eerste smartphone zou worden met de 1Ghz Snapdragon processor van Snapdragon. Destijds riep Toshiba nog dat het toestel wellicht al in April of Mei in de winkels zou liggen.

Inmiddels zijn we ruim vier maanden verder en helaas heeft het toestel de Europese en Nederlandse markt nog steeds niet bereikt en hebben ook andere fabrikanten (Acer) al toestellen met een dergelijke processor aangekondigd. Ook die laten nog even op zich wachten. De Toshiba TG01 is sinds kort overigens wel in Japan te koop onder de naam T-01A.

Voor de liefhebbers nog even de belangrijkste specs op een rijtje:
- 4.1 inch WVGA display (800x480)
- 1 GHz Qualcomm Snapdragon processor
- HSDPA
- WiFi
- GPS
- Windows Mobile 6.1 Professional (upgrade naar WM 6.5 mogelijk)
- 9.9mm dun
- 3.2 megapixel camera

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.