Toestellen
27 februari 2007 - Ron Smeets

Toshiba G500, een redelijk normale Smartphone

Behalve het feit dat ook buiten Japan de naam Toshiba steeds vaker op de cover van een (smart)phone verschijnt is over de G500 weinig spectaculairs te melden.

Vergeleken met zijn concurrenten van HTC, Nokia en andere fabrikanten zijn de specs van de G500 redelijk normaal te noemen. Tri-band GSM, 3G met HSDPA, WiFi, Bluetooth en USB zijn de belangrijkste features.

Oh ja, je kunt hem ook nog als draadloos toetsenbord aan je PC of laptop koppelen. Waarom je dat zou willen is mij in ieder geval een raadsel. Het enige dat ik mogelijk kan bedenken is dat je het toestel als numeriek toetsenbord gebruikt voor je laptop en misschien zijn er fervente (lees: verslaafde) SMS-ers die sneller op hun GSM een teskt kunnen intypen dan op een normaal qwerty toetsenbord. . .

Wanneer de G500 uit komt, wat ie moet gaan kosten is nog niet bekend.Gerelateerde links:
Toshiba TS605 voor de Europese markt
Een bronzen GSM klok
Toshiba verslaat LG-Philips
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.