Nieuws
14 februari 2008 - Ron Smeets

Toshiba G450 is GSM en HSDPA modem in één

Van de hier in Barcelona aangekondigde nieuwe Toshiba (Smart)phones is vooral de G450 een opvallende verschijning. Uiterlijk lijkt hij namelijk meer op een ouderwetse MP3 speler dan een mobiele telefoon.

Toch is de G450 meer dan een design mobieltje. Hij kan namelijk ook aan je PC of laptop aangesloten worden als USB HSDPA modem. Dit betekent vanzelfsprekend dus ook dat het toestel, behalve een tri-band GSM, UMTS en HSDPA ondersteund (max. 3.6Mbps). Niet dat je veel online zult browsen met de G450 want daarvoor is het mini- OLED schermpje (96x39 pixels) echt niet geschikt.

Behalve de bijzondere vormgeving is het toestel met 57 gram ook extreem licht. Toch denk ik dat het gebruik van het keypad, dat over twee ‘kiesschijven’ verdeeld is, effe wennen zal zijn.

Het toestel wordt nog dit kwartaal in de Europese winkels verwacht.Gerelateerde links:
Nog meer Toshiba's
Twee nieuwe Toshiba Smartphones op komst?
Toshiba G710 wordt de Duitse Vodafone PDA GPS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.