Accessoires
01 september 2011 - Ron Smeets

Toshiba AT200 is (nu) de dunste tablet ter wereld

Ik heb het al heel vaak geschreven. Dit soort wereldrecords zijn meestal geen lang leven beschoren. Maar, dat wederom gezegd hebbende, is het wel bijzonder om te zien dat Toshiba er met de AT200 in geslaagd is een 10.1 inch (Android) Tablet te produceren die maar 7.7 millimeter 'dik' is. Ofwel, 's werelds dunste tablet is nu dus (even) van Toshib.

Ter vergelijk, de iPad meet 8.8mm en de Samsung Galaxy Tab 10.1 is 8.6mm dun. Toshiba heeft er dus wel een aardig plakje van af weten te schaven ;-))

Ok, genoeg over hoe dun hij is. Wat de specs betreft kan de Toshba zich ook redelijk meten met de concurrentie uit Amerika en Korea. De Toshiba AT200 wordt onder andere voorzien van een dual core 1.2GHz TI OMAP4430 processor, microSD, micro HDMI en microUSB aansluitingen, een 10.1 inch scherm (1280 x 800), 5 megapixel camera plus een 2 megapixel versie aan de voorzijde en Android 3.2 Honeycomb.

De Toshiba AT200 zal in de loop van het vierde kwartaal van 2011 nog in de winkels gaan verschijnen. De volledige specs zijn nog niet bekend en over de prijs heeft de Japanse fabrikant (helaas) ook nog niets gezegd.

Toshiba-AT200-b Toshiba-AT200-aa

En natuurlijk nog even een foto van de 'dikte' (via This Is My Next)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.