Nieuws
04 december 2013 - Nichal Joosse

Topvrouw Instagram vertrekt en gaat werken bij Snapchat

Één van de topvrouwen bij Instagram, Emily White, heeft haar functie als marketingdirectrice van Instagram opgegeven om aan de slag te gaan bij Snapchat als de COO van het bedrijf. Hierdoor is ze in één keer de op één na machtigste werknemer van Snapchat. Alleen de oprichter staat nog boven haar, Evan Spiegel. Snapchat is momenteel één van de populairste apps. Onlangs kwam naar buiten dat er meer foto's gedeeld worden via Snapchat dan via Facebook. 

Snapchat is erg gewild bij andere bedrijven, zoals ik al eerder vertelde. Facebook zou 3 miljard dollar over hebben om het bedrijf over te nemen. Google gooide er een schepje bovenop en bood schijnbaar zelfs 4 miljard dollar. Maar het feit dat White aangenomen is als COO, geeft een signaal aan de buitenwereld dat Snapchat niet overgenomen wil worden.

Hoe lang Snapchat populair blijft, is nog maar de vraag. Vaak wordt er gezegd dat Snapchat een tijdelijke hype is, maar de app is nog steeds razend populair onder de mensen, vooral onder jongeren. In mijn omgeving merk ik dat Snapchat vaker wordt gebruikt dan bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Maar gelukkig zijn al deze apps goed naast elkaar te gebruiken.  

Over de auteur: Nichal Joosse