Toestellen
23 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

Toptoestellen van BlackBerry: de BlackBerry Z10 en Q10 [Adv]

Eind januari kondigde BlackBerry met trots twee nieuwe toptoestellen aan: de BlackBerry Z10 en de BlackBerry Q10. Bij de presentatie van de twee smartphones werd tegelijkertijd een nieuw besturingssysteem geïntroduceerd. Het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant is de BlackBerry Z10, dit toestel onderscheidt zich van de overige BlackBerry smartphones vanwege een 4.2 inch touchscreen. Het tweede toestel, de BlackBerry Q10, beschikt over het vertrouwde Qwertytoetsenbord met daarbij een 3.1 inch touchscreen. Met dit fysieke toetsenbord kunt u snel en heel eenvoudig berichten en e-mails schrijven.

De belangrijkste overeenkomst tussen deze twee smartphones is het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10. Het vorige besturingssysteem was al wat verouderd, dus er zijn dan ook flink wat verbeteringen en nieuwe features terug te zien op BlackBerry 10. Van het OS is BlackBerry Hub misschien wel het belangrijkste element. Alle binnengekomen meldingen worden verzameld en overzichtelijk weergegeven in BlackBerry Hub. Op deze manier hoeft u nooit mee een e-mail of WhatsApp-bericht te missen. BlackBerry Balance is een functie waardoor de toestellen uitermate geschikt zijn voor ontspanning én werk in één telefoon. U kunt privé en werkgegevens overzichtelijk gescheiden houden en met één handeling kunt u switchen tussen beide profielen.

Het enige grote verschil tussen de BlackBerry Z10 en Q10 is natuurlijk het fysieke toetsenbord die bij de Q10 aanwezig is. De twee smartphones komen qua andere specificaties heel veel overeen. U kunt met de 8-megapixel camera aan de achterkant foto’s en video’s maken, de filmpjes worden opgenomen in 1080p HD kwaliteit. Aan de voorkant zit een 2-megapixel camera waarmee u kunt videobellen. Beide toestellen zijn voorzien van een snelle 1.5 GHz dual-core processor zodat u zonder haperingen uw telefoon kunt bedienen. De Q10 en Z10 zijn voorzien van een 1800 mAh batterij, dit betekent een goede batterijduur zodat u zorgeloos gebruik kunt maken van uw telefoon.

U kunt de BlackBerry Q10 en de BlackBerry Z10 in zwart en wit bestellen bij Belsimpel.nl. Bestel voor 31 augustus bij Belsimpel en krijg een SanDisk 64GB geheugenkaart cadeau!

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl