Entertainment
20 juli 2007 - Reinier Baas

Top 5 van duurste toestellen ter wereld

Om te beginnen staat op nummer 5 de Motorola V220 special edition. Een oud toestel dat wel, maar voor een beetje miljonair toch een must. Dit kleine oude apparaatje kost dan ook (maar) €41.279,- toch geen verkeerd bedrag.

Dit toestel is dan ook gemaakt van 24 karaats goud met 1200 diamanten. Dit apparaatje is (voor die gene die nu denken: doe mij die maar) te koop in Oostenrijk bij de exclusieve zaak van juwelier en kunstenaar Peter Aloisson.

Nummer 4 is van het wel bekende merk Vertu.

Deze Vertu Diamond heeft en prijskaartje van €70.126,-. Dat doet deze dochter onderneming van Nokia toch weer goed. Vertu stond al bekend om zijn dure toestellen maar dit is toch echt een toppertje.

Het toestel is dan om aan deze prijs te komen ook gemaakt van zwart platinum en zo'n 500 diamanten. Van dit exemplaar zijn er ook maar 200 van gemaakt, waarvan er wel 2 hier in Nederland te krijgen zijn. Waarschijnlijk in 1 van die dure winkels in Amsterdam.

Toch leuk voor als je niks beters te doen weet met je geld.

Ja zelfs Sony Ericsson staat in deze lijst en dan wel op nummer 3. Dit toestel van Sony Ericsson te koop voor een slordige €239.071,-. Deze is dan ook 'hoe raad je het' het duurste toestel van deze gigant. Dit beestje heet de Sony Ericsson Black Diamond. En hoe raad je het: omdat er weer platinum voor is gebruikt en onder de camera een mega black diamond zit.

Dit toestel is te krijgen op bestelling met een aanbetaling van €150.000,-. De Sony Ericsson is dan ook de enigste in de top 5 met boeiende spec's. Zo zit er een 400mhz processor in en Windows Mobile 5. Ook is er een touchscreen aanwezig en de camera is ook niet mis: 4 megapixel. Toch leuk als je op je jacht in de Carribbean een fototje wil maken.

De nummer 2 van deze lijst is alweer van Vertu. De signature Cobra. Dit toestelletje heeft qua model veel weg van zijn iets goedkopere broertje. Maar er is 1 groot verschil behalve de prijs van €247.039,-. Op deze telefoon zit een slang bevestigd ter waarde van een slordige €145.000,-. Vandaar dat prijs verschil.

Deze telefoon is ontworpen door de franse juwelier Boucheron. Hij is helemaal belegd met robijnen en diamanten. Ook zoals je op de foto kan zien is er weer een mooie grote diamant ingelegd bij de kop van de cobra. ook een leuk weetje deze telefoon de gewone vertu Signature word op bestelling gemaakt. En dan helemaal met de hand bewerkt tot een signature Cobra. Zo is dus niet 1 toestel het zelfde.

En dan nu de nummer 1. De Goldvish ‘Le Million’.

Zijn naam zegt het al deze telefoon kost 1 miljoen euro.

Ook zijn er maar 3 van gemaakt. Vind je het gek? Het bedrijf ging failliet alleen maar om de eerste 3 te maken. Toch is er al wel 1 van verkocht. Ja wel 1 en in Rusland nog wel. Waar het zo koud is en niemand geld heeft. Deze Russische zakenman heeft dit toestel gekocht om hem cadeau te doen aan zijn vrouw.

Ja dan klopt het wel he? Vrouwen kosten geld, in dit geval €1.000.000,-.

Om aan die 1 miljoen te komen heeft het merk Goldvish het toestel dan ook gemaakt van: goud en 1800 diamanten. Ik vraag me af welke telefoon verzekering dat toestel dekt? Verder ziet deze telefoon er niet uit als een halve banaan. De onderkant kan er ook nog af en daar zit een diamant in verstopt zo groot als een doperwt. Niet dat het zin heeft om daar een diamant in te zetten maar je moet toch wat.

Wat dan wel op valt aan al deze toestellen is dat ze allemaal oud zijn behalve de Sony dan. En behalve de Sony Ericsson kunnen deze toestel qua spec´s niks. Zo heeft hebben de Vertu´s alleen een kleurenbeeldscherm met wel 4096 kleuren. Van bluetooth of misschien Irda geen spoor te bekennen. Ook zit er geen camera op deze toestellen. Behalve die Sony Ericsson weer daar hebben ze dan toch nog ruimte gevonden voor een 4mp.

Tot conclusie dan maar iets minder uit geven voor bijvoorbeeld een E65 of een N95. Want dan heb je tenminste nog een toestel waar je wat mee kan.

Al zijn die spec´s van die Sony Ericsson ook niet verkeerd.

Over de auteur: Reinier Baas