Nieuws
18 mei 2009 - Ron Smeets

Top 12 mobiele telefoon fabrikanten

De namen van de vijf grootste toestel fabrikanten zijn bij iedereen wel bekend. Op nummer 1 staat al jaren Nokia, geruime tijd achtervolgt door Samsung. De nummers 3, 4 en 5: LG, Motorola en Sony Ericsson, wisselden de afgelopen 12 maanden nogal eens van positie.

ABIResearch heeft de Top 5 nu aangevuld met zes andere bekende en minder bekende fabrikanten. Daarbij zijn ze wel HTC vergeten! Die heb ik er zelf maar even tussen gezet op de plek waarvan ik denk dat ze horen te staan.

Deze zes zeven zijn samen goed voor 22% marktaandeel en ca. 220 miljoen verkochte toestellen per jaar. De complete Top 12:

1. Nokia
2. Samsung
3. LG
4. Motorola
5. Sony Ericsson
6. BlackBerry
7. HTC
8. ZTE
9. Apple
10. Kyocera
11. Alcatel
12. Huawei

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.