Nieuws
19 november 2008 - Richard Otto

Top 100 Hottest Mediatech Companies

Business Intelligence bedrijf  The Library House brengt jaarlijks een top 100 uit met Europa’s hottest Mediatech bedrijven, die  in de toekomst waarschijnlijk grote invloed entertainment- en media-industrie krijgen.

Ook dit jaar staat de lijst vol met bedrijven die iets met mobiel doen. 

Om enkele partijen uit deze lijst  te noemen:

FlirtFlirtomatic (1)
Flirtomatic is is een  mobile social networking service met meer dan een miljoen gebruikers.

Where Are You Now? (3)
WAYN is een social networking community die de nadruk legt op het maken contacten tussen de reizigers over de hele wereld, evenals het helpen van vrienden die elkaar tijdens een reis in contact te blijven. Het netwerk telt meer dan 13 miljoen gebruikers, en is aanwezig in 193 landen. Op Wayn kunnen gebruikers foto's en video's delen via haar (mobiele) en de site heeft ook een SMS-functionaliteit.

Blyk (8) 
Blyk is een door advertentie-inkomsten gefinancierde mobiele telecom netwerk voor 16-24 jarigen. Gebruikers ontvangen een vast aantal van de teksten en minuten per maand, die betaald kunnen worden bijgevuld. In ruil voor gratis berichten en minuten, ontvangen gebruikers multimedia-advertenties direct op hun mobiel.

Plastic Logic (9)
Plastic Logic ontwikkelt low-power, flexibele displays voor portable document readers. The device will be released in 2009 and encompasses a touch screen interface, along with the robustness of the company’s display technology, which is built on a plastic substrate.

Andere mobiel gerelateerde partijen in deze top-100 zijn oa:
Rummble (www.rummble.com)
Skinkers (www.skinkers.com)
Trutap (www.trutap.com)
Get Jar (www.getjar.com)
M-Spatial (www.m-spatial.com)
Taptu (www.taptu.com)
Mobiqa (www.mobiqa.com)
Shozu (www.shozu.com)

Meer informatie over deze  Mediatech 100 bedrijven kun je vinden op www.libraryhouse.net/report

Over de auteur: Richard Otto