Nieuws
26 november 2006 - Ron Smeets

TomTom's QuickGPSfix zorgt voor snellere positiebepaling

Ik heb zelf ook een TomTom, de Go910, en soms duurt het tot wel vijf minuten voordat hij, nadat ik 'm heb aangezet, een verbinding met de GPS satellieten tot stand gebracht heeft.

Schijnbaar hebben meer klanten van TomTom dat probleem want deze week kondigde men de komst van een gratis upgrade cq. service voor de TomTom Home software, QuickGPSfix, aan.

Het werkt als volgt. QuickGPSfix voorspelt de baan die de GPS satellieten tot zeven dagen vooruit zullen afleggen. Die gegevens worden via TomTom Home verspreid naar je Go en daardoor kan ie binnen enkele seconden nadat je hem hebt aangezet al een positie bepaald hebben.

QuickGPSfix moet dus geinstalleerd worden als extra feature van TomTom Home en voor een optimale werking moet je je TomTom Go dus minimaal één keer per week aan je PC koppelen. Voorlopig werkt het alleen nog met de 510, 710 en 910)Gerelateerde links:
Nep TomTom gespot
Tom Tom en Vodafone revolutioneren file informatie
Car Connect koppelt Tom Tom aan auto en GSM
Philips gaat strijd aan met Tom Tom
Tom Tom in je eigen 'taal'
Onthulling nieuwe TomTom's tijdens de CeBIT
Nieuwe Tom Tom One met MP3!?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.