Accessoires
30 januari 2014 - Ron Smeets

TomTom's GPS sport horloges hebben nu ook een App

Enkele maanden geleden presenteerde TomTom een tweetal Sport horloges, de Runner en Multi-Sport. Ik heb die toen al heel even geprobeerd en ze meteen daarna, als fervente 'niet-renner', doorgegeven aan cowboy Jöran.

Vandaag heeft TomTom de beloofde MySports App gelanceerd. Vooralsnog is er alleen een iOS versie. Android Tom Tom sportievelingen zullen nog even moeten wachten. Het moge duidelijk zijn dat deze bedoeld is om de sportprestaties die je met het horloge behaald te verzamelen zodat je ze kunt delen op diverse sportieve platformen. Behalve TomTom Sports is de app ook te gebruiken in combinatie met RunKeeper en MyMapfitness.

Een ander voordeel van de TomTom MySports app is het feit dat die, eenmaal gekoppeld aan je TomTom Watch, er voor zorgt dat de meest recente QuickGPSFix info naar het horloge gestuurd wordt. Het duurt dan geen minuten meer voordat het horloge de jusite GPS positie bepaald heeft. Ofwel, je kunt sneller beginnen met rennen, springen, fietsen, zwemmen, vallen, opstaan en weer doorgaan. Je hoeft dus niet langer meer te blijven staan. (met dank aan H. van Veen ;-))

Uit het persbericht van TomTom:
De app maakt automatisch verbinding met een TomTom Runner of TomTom Multi-Sport GPS-sporthorloge om de belangrijkste prestatiegegevens te uploaden via Bluetooth® Smart technologie.

Dankzij de MySports app kunnen gebruikers sneller met hun work-out beginnen, doordat de laatste QuickGPSFix satelliet data automatisch naar de TomTom Runner en TomTom Multi-Sport GPS-sporthorloges wordt gedownload.

Nieuwe activiteiten en prestatiegegevens worden direct geüpload naar verschillende platforms, waaronder TomTom MySports, Runkeeper en MapMyFitness. Hiermee wordt het voor hardlopers, fietsers en zwemmers makkelijker hun sportieve doelen te bereiken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.