Accessoires
10 mei 2012 - Ron Smeets

TomTom Start 60; een 6 inch scherm en gratis kaartupdates

TomTom heeft vandaag weer een nieuw type navigatiesysteem gepresenteerd; de Start 60. Het is de eerste TomTom met een 6 inch (15.2 cm) scherm en bovendien voorzien wordt van gratis kaartupdates zolang als je het toestel gebruikt.

Letwel, dit laatste betreft alleen de MapShare updates en niet TomTom's kaart update service. Die kost nog steeds gewoon 80 euro per jaar (momenteel wel in de 'aanbieding' voor 63,95). Normaal zijn de MapShare updates begrenst op een jaar maar dat is bij de TomTom Start 60 niet meer het geval.

Een groter scherm kan natuurlijk handig zijn voor bepaalde gebruikers. Zelf ben ik ook wel in voor grotere schermen van navigatiesystemen ;-) Natuurlijk moet je dan wel even goed bekijken waar je het toestel bevestigd. Bij sommige auto's kan een apparaat van 15+ centimeter wel eens een beperkt zicht door de voorruit tot gevolg hebben. Gelukkig is de TomTom Start 60 ook voorzien van een dashmount optie. 

De nieuw TomTom ligt over enkele dagen (vanaf 14 mei) in de winkels en gaat €229,95 kosten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.