Nieuws
14 januari 2008 - Redactie MobileCowboys

TomTom sluit HD Traffic deal met Vodafone Duitsland

PERSBERICHT - TomTom kondigt vandaag een exclusieve samenwerking met Vodafone Duitsland aan om High Definition (HD) Traffic in Duitsland te introduceren. HD Traffic is TomTom’s nieuwe unieke verkeersinformatiesysteem dat accurate en superieure reistijdinformatie verschaft. Verwacht wordt dat de dienst in de tweede helft van 2008 beschikbaar komt.

Om real time verkeersinformatie van alle hoofdwegen in Duitsland aan te kunnen bieden, maakt TomTom gebruik van meerdere bronnen.

De gepatenteerde technologie, door TomTom zelf ontwikkeld, maakt gebruik van anoniem verkregen data van het netwerk van Vodafone Duitsland en verschaft informatie over de snelheid en richting van mobiele telefoons die in auto’s aanwezig zijn. Deze data wordt gecombineerd met bestaande Duitse verkeersinformatiebronnen en leveren gezamenlijk de beste verkeersinformatiedienst die er op de markt te verkrijgen is: TomTom HD Traffic. TomTom HD Traffic is al operationeel in Nederland.

Met TomTom HD Traffic hebben klanten de meest accurate aankomsttijden ter beschikking die, in lijn met de huidige verkeerssituatie, constant worden bijgewerkt. Dankzij het uitgebreide wegennetwerk in Duitsland kunnen klanten altijd de juiste keuze maken als er een alternatieve route genomen dient te worden. Klanten kunnen met een gerust hard op weg doordat zij gemakkelijk toegang hebben tot de meest uitgebreide verkeersinformatie – zowel voorafgaand aan als tijdens de reis.

“Ons doel is de beste en meest betrouwbare navigatieoplossing voor autobestuurders aan te bieden. Dit houdt in betere kaarten, accurate reistijden en real time verkeersinformatie van hoge kwaliteit,” zegt Harold Goddijn, TomTom’s chief executive officer. “De introductie van TomTom HD Traffic in Duitsland is een belangrijke stap in ons doel om deze verkeersinformatiedienst tegen het eind van 2008 beschikbaar te maken voor 50% van de Europese klanten en volgt na eerder aangekondigde samenwerkingen met Vodafone in het Verenigd Koninkrijk en Nederland.”

“innovaties in de mobiele industrie zorgen ervoor dat ons leven op vele fronten eenvoudiger en comfortabeler wordt. het nieuwe innovatieve verkeersinformatiesysteem van TomTom is niet alleen gebruiksvriendelijk maar zorgt er ook voor dat er efficiënter van het wegennetwerk gebruik wordt gemaakt”, zegt Frank Rosenberger, Managing Director Marketing van Vodafone Duitsland.

Zowel huidige als toekomstige TomTom gebruikers kunnen profiteren van de dienst wanneer deze beschikbaar is. De oplossing zal tevens verkrijgbaar zijn voor belangrijke automobielfabrikanten om op te nemen in hun voertuigaanbod, alsmede voor wegautoriteiten en het bedrijfsleven, die deze oplossing kunnen gebruiken voor verkeerscontrolemeting en verbetering van fleetmanagement.Gerelateerde links:
Files ontwijken met TomTom HD Traffic
Nieuwe dienst TomTom en Google Maps
TomTom en Vodafone zorgen voor betere file informatie
TomTom's QuickGPSfix zorgt voor snellere positiebepaling
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl