Accessoires
03 september 2009 - Ron Smeets

TomTom presenteert de GO x50 series

De komende dagen (van 4 t/m 9 September) is het weer tijd voor de IFA. Dit weekend ben ik zelf in Berlijn aanwezig, maar vandaag en morgen zullen ongetwijfeld de nodige aankondigingen op mobiel en gadget gebied verschijnen. TomTom is een van de eersten. De Nederlandse fabrikant kondigt vandaag namelijk haar nieuwe GO x50 serie aan.

De draagbare navigatiesystemen TomTom GO 950 LIVE en TomTom GO 750 LIVE combineren de IQ Routes™ technologie met een volledig geoptimaliseerde en vernieuwde gebruikersinterface. Daarnaast biedt de TomTom GO x50 LIVE serie uitgebreide, volledig in het systeem geïntegreerde LIVE Services en is daarmee momenteel de meest geavanceerde navigatieoplossing op de markt.

Aan de integratie van de TomTom routetechnologie in het scherm van het systeem is veel aandacht besteed. Hierdoor wordt het apparaat intuïtiever en makkelijker te bedienen en geeft automobilisten voor ze op weg gaan in een oogopslag alle reisinformatie die ze nodig hebben. HD Traffic, veiligheidswaarschuwingen en brandstofprijzen worden allemaal duidelijk weergegeven op het scherm via het nieuwe LIVE snapshot. Onderweg ontvangen automobilisten automatisch updates over de actuele situatie op de weg, waardoor ze tijdens de hele reis op de hoogte zijn.

Bovendien zijn nieuwe menu’s toegevoegd, waaronder een menu veelbezochte bestemmingen, om sneller en makkelijker de route te kunnen berekenen naar veelbezochte bestemmingen. Ten slotte is de optie Eco Routes toegevoegd aan het optiemenu en kunnen bestuurders de route kiezen waarmee ze de meeste brandstof besparen en daarmee het milieu minder belasten.

De TomTom GO x50 LIVE serie bevat nu nog meer kaarten, met voor het eerst onder andere Malta, Griekenland en Turkije. Daarnaast zijn alle systemen voorzien van de TomTom Map Share technologie waarmee gebruikers direct veranderingen kunnen aanbrengen op de kaart en dat anderen kunnen laten weten via TomTom HOME, de gratis desktop-applicatie van TomTom.
- TomTom GO 950 LIVE is uitgerust met standaard geïnstalleerde kaarten voor navigatie van deur tot deur in 45 Europese landen, de VS en Canada en is voorzien van Geavanceerde Positioneringstechnologie - Enhanced Positioning Technology (EPT) voor onafgebroken navigatie, ook in tunnels.
- TomTom GO 750 LIVE biedt nauwkeurige navigatie van deur tot deur in 45 Europese landen.

De TomTom GO x50 LIVE serie is verkrijgbaar vanaf dit najaar. Prijzen worden bekendgemaakt zodra de producten verkrijgbaar zijn.  LIVE Services zijn verkrijgbaar op basis van een abonnement tegen een vast tarief van € 9,95 per maand zonder bijkomende kosten. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.