Nieuws
20 augustus 2009 - Ron Smeets

TomTom op je iPhone voor 20 Euro

Sinds enkele dagen is de TomTom iPhone Navigatie App beschikbaar. Ik heb hem zelf inmiddels ook geinstalleer en de eerste indruk is best goed, maar daarover later meer.

In mijn vorige artikel over de TomTom iPhone App schreef ik al dat ik het prijskaartje van 99 Euro (voor de Europa versie) toch wel wat aan de hoge kant vond. Zeker als je bedenkt dat je voor dat geld nog niet eens de houder en lader erbij krijgt die TomTom tijdens de introductie van haar iPhone App liet zien.

Er is echter een manier om de TomTom iPhone App voor 1/5e van de prijs op je iPhone te krijgen. En dan heb ik het niet over Staatsloterij achtige taferelen waarbij je ook maar 1/5e van het product krijgt ;-))

iTunes applicaties, en muziek, kunnen namelijk op maximaal vijf Apple devices geinstalleerd worden. Met andere woorden, als je nog vier iPhone (3G of 3GS) bezitters in jouw omgeving zoekt die ook allen de TomTom iPhone App willen installeren, dan kun je afspreken om de kosten met hen te delen, toch? Dan betaalt iedereen 20 Euro en heb je voor 1/5e van de prijs TomTom op je iPhone.

Klinkt heel erg simpel en ik weet dat het met muziek en standaard Apps zo werkt. Helaas heb ik momenteel geen twee (geschikte) iPhones om het met de TomTom App te testen, maar ik ga er van uit dat het werkt. Iemand die het al geprobeerd heeft?

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.