Nieuws
06 mei 2010 - Ron Smeets

TomTom komt mogelijk met een eigen App Store

Sinds de introductie van gratis gesproken navigatie oplossingen door Google (vooralsnog alleen in de VS) en Nokia (wereldwijd) zitten de fabrikanten van navigatiesystemen zoals TomTom en Garmin in de hoek waar de klappen vallen. De omzet en koersen dalen waardoor de toekomst voor deze fabrikanten er momenteel niet al te rooskleurig uit ziet.

Ze moeten dringend iets bedenken waardoor de meerwaarde van de betaalde systemen ook voor de consumenten duidelijk worden. TomTom denkt dat, naast diesten als Live Services, onder andere te kunnen gaan doen door het lanceren van een eigen App Store.

TomTom CEO Harold Goddijn sprak hierover in een interview met Pocket-Lint. Hij zei dat met de introductie van de nieuwe TomTom Go 1000 Live de tijd rijp was om voor een nieuw WebKit based software platform te kiezen. Een die het mogelijk maakt voor derden om (location based) applicaties voor de TomTom te gaan ontwikkelen. Die applicaties moeten natuurlijk ook ergens verkocht gaan worden en dat zal wellicht gaan gebeuren middels een eigen App Store.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.