Accessoires
12 oktober 2009 - Ron Smeets

TomTom iPhone Carkit nu te koop

De iPhone 3Gs is niet bepaald de goedkoopste (smart)phone die in de winkels (van T-Mobile) verkrijgbaar is. En als je de originele navigatie van Tom Tom wilt gebruiken dan mag je daarvoor nog eens 79 of 99 Euro neertellen (of deze truc uithalen).

Vanaf vandaag is ook de TomTom iPhone Carkit te koop. Maar voordat jullie nu allemaal naar de winkel rennen. Hij is alleen nog maar in de VS verkrijgbaar. Uhhm, dat is uit commercieel oogpunt misschien wel te begrijpen maar van een Nederlands bedrijf zou je toch mogen verwachten dat ze hun producten ook voor de Nederlandse markt beschikbaar stellen, toch? Voorlopig nog niet dus. UPDATE (15u10): Ik was wat voorbarig. De TomTom iPhone Carkit is toch ook in Nederland te koop. Check deze link maar 'ns.

Enfin, met de TomTom iPhone Carkit kun je je toestel aan het raam van je auto vastklikken. Bovendien doet deze iPhone Carkit ook dienst als oplaadstation en er zit een GPS versterker in voor betere navigatie in (dicht)bebouwde gebieden en op plekken waar het GPS signaal net niet sterk genoeg is voor de iPhone 3G (de 3Gs heeft daar al veel minder last van).

De prijs van de TomTom iPhone Carkit was eerder al bekend gemaakt, 99 Euro. Al met al wordt de TomTom oplossing in combinatie met de iPhone zo wel erg duur als je het mij vraagt. 99 Euro voor de Applicatie en kaartgegevens en nu ook nog eens 99 Euro voor de carkit. Bovendien is het op de iPhone versie van TomTom niet mogelijk om diensten uit de Live Services te gebruiken (verkeers-info etc).

Ik hoor (lees) natuurlijk graag wat jullie hier van vinden. Is 198 Euro voor de TomTom ervaring op je iPhone veel geld of niet. Voor hetzelfde bedrag heb je ook een complete TomTom. Nadeel is dan wel dat je twee apparaten mee moet slepen natuurlijk.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.