Nieuws
17 augustus 2009 - Ron Smeets

TomTom iPhone App nu te koop

Het werd dit weekend al aangekondigd en vanaf vandaag is het dan eindelijk zover. De in April aangekondigde TomTom iPhone App is nu te koop in de App Store. Vooralsnog gaat alleen over de Applicatie met kaarten voor de BeNeLux of Europa. Of, en wanneer, de speciale houder met ingebouwde GPS versterker en lader beschikbaar komen die tijdens het WWDC event ook gepresenteerd werden is nog niet bekend.

De TomTom iPhone App werkt voorlopig alleen op iPhone 3G en 3GS modellen die (minimaal) voorzien zijn van iPhone OS 3.0. De BeNeLux versie kost €69,99. Voor de versie met Europese kaarten moet je €99,99 neertellen. Da's nog best duur als je bedenkt dat je de andere accessoires (houder en lader) er niet eens bij krijgt, maar goed. iPhone gebruikers zijn wel gewend om iets meer te moeten uitgeven ;-)

TomTom app voor iPhone omvat de IQ Routes van TomTom. In plaats van reistijden te baseren op veronderstellingen, maakt IQ Routes gebruik van de daadwerkelijke ervaring van miljoenen TomTom-gebruikers om de snelste route te berekenen. Verder wordt de TomTom app voor iPhone geleverd met een uitgebreide database van flitslocaties, die onder andere geverifieerde informatie over flitslocaties in 11 Europese landen bevat (België, Finland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden). Dat betekent dat bestuurders ruim op tijd worden geïnformeerd over flitslocaties op hun route, wat niet alleen zorgt voor meer veiligheid op de weg, maar ook voor een besparing op boetes.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.