Nieuws
22 april 2009 - Ron Smeets

TomTom in 't rood

TomTom, ooit een van onze best preseterende technologie bedrijven, is het eerste kwartaal van dit jaar in de rode cijfers gedoken. De omzet daalde met bijna 20% naar 213 miljoen Euro hetgeen resulteerde in een netto verlies van 37 miljoen Euro. Vorig jaar werd nog 7 miljoen winst gemaakt.

Opvallender was echter het uitblijven van een verwachting voor de rest van 2009. Volgens Harold Goddijn kan TomTom, gezien het verloop van de huidige economische en financiele crisis, geen gedegen verwachting uitspreken voor de resultaten in de komende drie kwartalen.

Wel stelt TomTom op schema te liggen met het ingezette kostenbesparingsprogramma dat dit jaar 60 miljoen euro moet opleveren. Op dit moment ziet de directie van TomTom geen reden om aan te nemen dat de onderneming niet binnen de bankconvenanten zal blijven, ondanks een stijging van de netto schuld naar 1,159 miljard Euro.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.