Nieuws
20 mei 2009 - Ron Smeets

TomTom file-informatie straks ook in het buitenland

TomTom heeft vandaag de komst van een nieuw XL device aangekondigd. De TomTom XL LIVE zal vanaf Juni in de winkels liggen en krijgt een prijskaartje van 249 Euro.

De meest opvallende nieuwe feature is de beschikbaarheid van LIVE Services met diensten als reali-time verkeersinformatie, flitslocaties, brandstofprijzen en Google Search op de TomTom XL. Tot nu toe waren die diensten, voor €9.95 per maand, alleen te koppelen aan de duurdere GO740 en GO940 modellen.

Helemaal leuk is het feit dat de verkeersinformatie (HD Traffic) nu ook buiten Nederland werkt. Rijd je dus straks in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk of Zwitserland, dan ben je, met een Live Services abonnement, daar ook verzekerd van de meest recente file-informatie.

De uitbreiding van de HD Traffic in het buitenland gaat ook gelden voor iedereen die een GO740 of GO940 (met Live Services abonnement) heeft. Echter, die klanten zullen wel nog tot Augustus moeten wachten voordat zij kunnen genieten van de uitbreiding. In de loop van die maand ontvangen zij een gratis automatische upgrade waarmee ze hun LIVE Services in alle LIVE landen (Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland en Nederland) kunnen gebruiken. Op zich jammer dat het voor die TomTom gebruikers dus nog twee maanden langer duurt, maar de fabrikant heeft mij verzekerd dat dit niets te maken heeft met een (slinkse) marketing actie om het succes van de nieuwe XL LIVE te vernellen. Het zou gaan om technische aanpassingen waarvoor men nog iets langer de tijd nodig heeft.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.