Nieuws
15 juli 2009 - Ron Smeets

TomTom en de iPhone werken nog niet goed samen

Begin Juni kondigde TomTom aan met een speciale iPhone Navigatie kit te komen. Helaas lag het product bij de start van de verkoop van de nieuwe iPhone nog niet in de winkel (gemiste kans voor TomTom en Apple). Het ziet er naar uit dat het ook nog wel even gaat duren.

Volgens een Duitse site heeft TomTom namelijk last van het feit dat de GPS ontvanger van de nieuwe iPhone niet 100% functioneert. Daarnaast zou ook het ontbreken van een gyroscoop in de iPhone voor de nodige problemen zorgen. Vooral bij het navigeren door tunnels waar doorgaans de GPS verbinding wegvalt. Schijnbaar zijn die problemen zo groot dat TomTom meer tijd nodg heeft om ze op te lossen.

Het probleem van de GPS ontvanger dacht TomTom al opgelost te hebben door een eigen GPS chip in de meegeleverde houder van het iPhone product in te bouwen. Zoals de zaken er nu voor staan zal de iPhone versie van TomTom pas rond de herfst van dit jaar in de winkels gaan verschijnen.

Mocht je nu al willen navigeren op je iPhone, dan kun je kiezen voor de oplossing van Navigon. Misschien niet zo goed in tunnels, maar wel al verkrijgbaar ;-) (En hier in Limburg zijn de enige twee tunnels die we hebben sowieso vaker dicht dan open, maar dit terzijde ;-)))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.