Nieuws
11 juli 2009 - Ron Smeets

TomTom deelt verkeersinfo vakantieroutes en doeboekjes uit

De vakanties zijn weer begonnen, althans in een deel van Nederland. Als gevolg daarvan stonden de wegen naar het zuiden en oosten gisteren (en trouwens ook vandaag nog) alweer vol met tienduizenden vakantiegangers.

Om de mensen in de file een hart onder de riem te steken trok een promotieteam van TomTom met de motor de files in met doeboekjes voor de kids en actuele verkeersinformatie van de vakantieroutes.

TomTom-File-PromotieAfgelopen vrijdag stonden er op de snelwegen richting het zuiden lange files met vakantiegangers omdat nu ook de vakantie in regio midden begonnen is. Niet alleen de ANWB waarschuwde voor enorme drukte op deze dag. Volgens de Franse verkeersinformatiedienst Bison Futé is dit weekend sprake van de eerste zogenaamde ‘Zwarte Zaterdag’. TomTom wilde Nederlandse vakantiegangers die in de file stonden een hart onder de riem steken. Ze deelden doeboekjes uit aan kinderen en wensten ouders een fijne vakantie. Ook werd actuele route-informatie naar de vakantiebestemming verstrekt zodat vakantiegangers wisten wat hen onderweg nog te wachten stond.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.