Nieuws
05 december 2012 - Ron Smeets

TomTom Android app nu pas echt 'bruikbaar'

Toen TomTom begin oktober haar Android App lanceerde bleek al heel snel dat die nog maar op heel weinig toestellen gebruikt kon worden. TomTom had er namelijk voor gekozen om alleen de WVGA en FWVGA resolutie te ondersteunen (800 x 480 en 854 x 480). Dat schermformaat is niet echt gangbaar meer en dus was de TomTom Android App eigenlijk onbruikbaar voor iedereen met een high end of nieuwer toestel.

Het heeft even geduurd maar TomTom heeft haar Android App nu geupdate zodat hij ook geschikt is voor toestellen als de Galaxy S III, Galaxy Nexus, HTC One, Xperia T, de Galaxy Note II en nog een kleine 200 Android smartphones.

Je kunt dus zeggen dat de TomTom Android App nu pas echt goed bruikbaar wordt. Mocht je dus een TomTom 'fanaat' zijn en je wilt ook op je Android smartphone goed en gebruiksvriendelijke kunnen navigeren, tegen een TomTom prijs ;-), dan kun je de nieuwe versie (1.1) in de Google Play Store kopen. Hij kost 35 Euro.

TomTom-Android-Screen-a TomTom-Android-Screen-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.