Accessoires
24 april 2009 - Redactie MobileCowboys

TomTom als beste getest

Financieel gaat het effe niet zo goed met TomTom. Er worden zware verliezen geleden, onder andere, als gevolg van de huidige financiele en economische crisis.

Volgens een recente test van de Consumentenbond zit het met prijs-kwaliteit verhouding van de TomTom apparaatjes voorlopig nog wel goed. In totaal werden 23 navigatie systemen getest.

Alle geteste TomTom modellen, negen in totaal, staan in de top tien. Hiernaast krijgt ‘s werelds meest verkochte draagbare navigatiesysteem de TomTom ONE het predikaat ‘Beste Koop’.

De TomTom systemen, waaronder de modellen TomTom GO x40 LIVE, TomTom GO x30, TomTom XL en TomTom ONE, ontvangen de hoogste scores op zowel kwaliteit van de navigatie als gebruiksgemak. Onder kwaliteit van de navigatie vallen: de opstartsnelheid, GPS ontvangst, snelheid en kwaliteit van de routeberekening en –begeleiding en batterijduur.

Onder gebruiksgemak vallen: de gebruiksaanwijzing, het dagelijks gebruik, het beeldscherm en de snelheid en bediening van het menu. TomTom’s systemen scoren ook op voorzieningen voor veilig gebruik. Daarnaast worden de TomTom GO x40 LIVE modellen geprezen voor de goede verstaanbaarheid en begrijpelijkheid van gesproken instructies.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl