Entertainment
30 januari 2007 - Ron Smeets

TomTom 910 met virus in omloop

Naar het schijnt zijn er tussen september en november van het afgelopen jaar 'enkele' TomTom 910's in omloop gebracht die besmet waren met een virus.

Om er achter te komen of jouw TomTom 910 mogelijk ook besmet is moet je de softwareversie effe checken. Indien dat versie 6.51 is, dan bestaat een kleine kans dat de betreffende 910 voorzien is van het, volgens TomTom zelf, redelijk ongevaarlijke virus.

Als je het apparaat aan een PC of laptop koppelt met een recentelijk geupdate virus scanner, dan zou het probleem verholpen moeten zijn.

Via: GizmodoGerelateerde links:
Nep TomTom gespot
TomTom's QuickGPSfix zorgt voor snellere positiebepaling
Beveiliging TomTom kaarten gekraakt
Tom Tom en Vodafone revolutioneren file informatie
Car Connect koppelt Tom Tom aan auto en GSM
Anti-Virus software voor S60 toestellen
Apple en Microsoft ruziën over iPod virus
Strijd tegen mobiele virussen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.