Entertainment
26 april 2006 - Ron Smeets

Tom Tom in je eigen 'taal'

Dit is gewoon leuk. Als je je Tom Tom One, Go, Mobile en Navigator 5 een persoonlijk tintje wilt geven, dan kun je natuurlijk beginnen met een stem uit je eigen streek.

Op Laurusbuth zijn nu behalve de 'Ome Henk' en 'Darth Vader' stemmen ook versies te downloaden zoals de Twentse Thea of de Limburgse Jos die de richtingaanwijzingen in hun eigen dialect aan je overbrengen.

Bovendien wordt er ook uitgelegt hoe je je eigen Tom Tom stemmen kunt opnemen.

Ken je nog iemand die een bepaald dialect goed genoeg beheerst om er een Tom Tom stem van te maken, dan kun je je bij Laurusbuth op het forum melden.Gerelateerde links:
Onthulling nieuwe TomTom's tijdens de CeBIT
Nieuwe Tom Tom One met MP3!?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.