Entertainment
15 augustus 2014 - Ron Smeets

Tom Hanks brengt seventies typemachine naar de iPad

Je ziet ze vooral nog in oude films en musea: typemachines. Tot ver in de jaren 80 was dat dé gadget voor schrijvers, in kantoren en overal waar tekst relatief permanent en snel op papier gezet moesten worden. 

Tom Hanks, ja die acteur, brengt de ouderwetse typemachine nu als een app naar de iPad. De Hanx Writer geeft je het gevoel dat je echt achter een typemachine zit. Compleet met het herkenbare geluid van de letterarmen die op het papier slaan en het belletje voordat je een nieuwe regel begint.

Het enige dat je nog mist is het gebruik van typex ;) Maar de Hanx Writer heeft wel een delete, of correctie, optie om typo's met een 'x' weg te poetsen. Documenten die je getypt hebt kunnen natuurlijk ook uitgeprint wordenen die zien er dan ook echt uit alsof ze uit een typemachine komen. Qua lettertype dan, want het reliëf van de inslagen moet je er zelf bij bedenken. De Hanx Writer is gratis te downloaden (iTunes link) en gebruiken. Je kunt wel eventueel extra typemachine-themas kopen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.