Accessoires
15 december 2012 - Ron Smeets

Toilet voor smartphone gebruikers en muziek liefhebbers

Het gebruik van smartphones en apps in huis groeit gestaag. Steeds meer (huishoudelijke) apparaten worden 'connected' of 'smart' devices. Koelkasten, wasmachines, TV's, noem maar op. Toiletten, uhhhm... ja er is nu een tollet die je met je smartphone kunt bedienen. 

De Statis toiletpot van het Japanse Inax heeft bovendien ingebouwde speakers zodat je tijdens toiletbezoek ook kunt genieten van je favoriete muziek. En alle functies van dit toilet zijn dus te bedienen met de speciale MyStatis Android app.

Goedkoop is de Statis niet; 380.000 Yen, ofwel bijna 3500 Euro. De Android app die je nodig hebt om, onder andere, de bidet functie te activeren of het toilet op afstand door te spoelen is wel gratis ;-) Een iOS versie is onderweg, aldus de makers. De app heeft ook een soort van 'stoelgang logboek' die je eventueel aan een dokter kunt laten zien wanneer je denkt dat er iets niet helemaal in orde is met je darmflora ;-)

Hieronder kun je een korte promovideo van het 'Smartphone Toilet' bekijken. 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.