Toestellen
26 september 2006 - Ron Smeets

Toetsenbord BlackBerry Pearl valt uit elkaar

De eerste toestellen die RIM enkele jaren geleden onder het BlackBerry merk op de markt bracht kenmerkten zich vooral door eenvoud en degelijkheid.

Helaas is ook RIM uiteindelijk gezwicht voor de voortdurende roep uit de markt om fraai vormgegeven, compacte en veelzeidige toestellen. Neem bijvoorbeeld de pas in de VS uitgebrachtte Pearl (8100). Voor RIM standaarden een toestel dat niet echt veel meer lijkt op de traditionele BlackBerry's.

Die zogebaamde verfraaiing van het design blijkt ook een keerzijde te hebben. Zo is het keypad slecht bevestigd (gelijmd!) waardoor de toetsen nauwelijks fatsoenlijk te bedienen zijn en bovendien snel stuk gaan.

Bijzonder vervelend, want als er nu één toestelfunctie is die de BlackBerry fanaten veel, zo niet continu, gebruiken is het wel het toetsenbord. . .Gerelateerde links:
Video review van de BlackBerry Pearl
Specs van de BlackBerry 8100 online
Foto's en video's van de BlackBerry 8100
Opvouwbaar BlackBerry keyboard
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.