Toestellen
08 februari 2008 - Ron Smeets

Toetsen van ons S500i testmodel ook bezweken

Dat de problemen rondom de brekende toetsen van de S500i (en W580i in mindere mate) nog lang niet verholpen zijn was inmiddels wel iedereen duidelijk denk ik toch.

Enkele maanden geleden ontving ik van Sony Ericsson een testmodel van de S500i. Eentje uit de nieuwe lichting waarbij het probleem dus verholpen zou moeten zijn. De eerste weken heeft het toestel prima gefunctioneerd, ook na veelvuldige 'mishandeling' (lees: zeer intensief gebruik) van het toetsenbord.

Echter, vanochtend kwam mijn dochter (die veeeel meer SMS-t dan ikzelf ;-)) met het toestel binnenwandelen om mij te vertellen dat in een tijdsbestek van vier dagen drie toetsen gebroken zijn. Zie ook de foto's hierboven en -onder. Zij heeft het toestel in totaal zes weken normaal gebruikt, aanvankelijk dus zonder problemen.

Behalve dat dit dus aantoont dat ook de nieuwere lichting S500i met dezelfde problemen kampt (maar dat was, zoals gezegd, inmiddels al lang duidelijk) lijkt het er op alsof het probleem zich in sommige gevallen pas na enkele weken of maanden voordoet.

De vraag is nu natuurlijk wat de oorzaak hiervoor kan zijn. Temperatuur schommelingen? Reageren de verf of het kunstof met het zweet of vuil dat op onze vingers zit? Slijten de toetsen te snel? Wie zal het zeggen. Ik ben wederom zeer benieuwd naar het verhaal van Sony Ericsson. Die zijn inmiddels ook al op de hoogte van de staat van ons testmodel en hebben beloofd snel met een reactie te zullen komen.Gerelateerde links:
Nog steeds brekende toetsen op de S500i
Top 10 reacties 2007: N95 en brekende toetsen S500i
Sony Ericsson S500i toetsenbord mishandeld
Oproep aan iedereen met een S500i of W580i
Keypad problemen S500i en W580i nu echt opgelost?!
Ook brekende toetsen op de W580i van Sony Ericsson
Keypad Sony Ericsson S500i breekt te makkelijk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.