Nieuws
06 november 2006 - Ron Smeets

Toestellen voor minder dan 15 Euro in 2008

En dan natuurlijk zonder abonnement of SIM-lock. Dat is wat een van de topmannen van Motorola voorspelt.

Volgens David Brown is het low-end deel van de toestelmarkt nog lang niet verzadigd. Zeker gezien de groei van het aantal mobiele bellers in Ontwikkelings landen. Hij verwacht dat de komende jaren nog zeker 100 miljoen nieuwe mobiele bellers per jaar op zoek zullen zijn naar een goedkope (eerste) GSM.

Met die aantallen in het vooruitzicht gaat Brown er van uit dat de goedkope toestelmarkt lucratief genoeg zal blijven voor Motorola en haar concurrentie om zich er op te blijven begeven. Of Nokia en Samsung in die markt nog mee blijven doen is hoogst onzeker. De Finnen kondigden onlangs namelijk aan te willen stoppen met de ontwikkeling van goedkope toestellen in een van de ontwikkelingslanden. Ook Samsung had een vergelijkbaar nieuwtje. De Koreanen lieten enkele weken geleden weten van plan te zijn om helemaal te stoppen met de ontwikkeling van de zogenaamde instap modellen.

Het is overigens niet de eerste keer dat een dergelijk bericht of voorspelling in het nieuws komt.Gerelateerde links:
Nokia stopt verkoop goedkope toestellen in Rusland
Samsung stopt ontwikkeling van instapmodellen
Goedkope LG GSM met GPRS
Goedkope Walkmanphone van Sony Ericsson?!
GSM 's voor minder dan €20 in 2007
Philips (te laat?) met $20 GSM naar China
Goedkope toestellen en gratis diensten
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.