Geruchten
13 april 2007 - Ron Smeets

Toestellen onder de 10 Euro over twee jaar te koop

Met de Nokia N95, die binnen een week in de winkels zal liggen, van 740 Euro kun je wel stellen dat mobieltjes niet echt veel goedkoper worden.

Natuurlijk kostte een van de eerste echte autotelefoons, zoals ze toen nog genoemd werden, ergens eind jaren 80 ruim 5000 gulden, maar dat was een andere tijd.

De afgelopen maanden zijn diverse berichten opgedoken over toestelmakers die van plan zijn om GSM's op de markt te brengen voor minder dan 20, 15 of 10 Euro en zelfs het absurde bedrag van 5 Dollar is al eens gevallen. Nota Bene een uitspraak van Motorola. Niet echt de meest winstgevende toestelfabrikant van dit moment ;-)

Enkele knappe koppen van de universiteit van Berkeley in California hebben onderzoek gedaan bij de goedkoopste toestelfabrikanten van deze wereld, natuurlijk in China/Taiwan en zijn tot de conclusie gekomen dat een GSM van minder dan 10 Euro op z'n vroegst over 2 jaar, rendabel, op de markt zou kunnen komen.Gerelateerde links:
Sagem maakt goedkope toestellen voor Sony Ericsson
Motorola gaat mobieltjes maken voor minder dan 4 Euro
Samsungs 'goedkope toestellen' nog te duur
Toestellen voor minder dan 15 Euro in 2008
Nokia stopt verkoop goedkope toestellen in Rusland
GSM 's voor minder dan €20 in 2007
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.