Toestellen
08 januari 2008 - Chris Bannink

Toestellen 2007 overzicht: TOP en FLOP

Een overzicht van 158 toestellen van het afgelopen jaar. Per maand komen de op Mobile Cowboys besproken toestellen aan bod via een overzichtsplaatje en ik benoem enkele hoogtepunten.

Om maar direct mijn eigen (!) top 3 toestellen te geven:

1. Nokia N95, 8GB: has it all!

2. Apple iPhone: has it almost all

3. Sony Ericksson K850i: perfecte camphone

En dan ook maar de flop 3 van 2007:

1.Porche Cayenne GSM: ultiem lelijk.

2. Sony Ericsson S500i vanwege de brekende toetsen en

3. Nokia 5700 XpressMusic onzinnig draai ontwerp.

Maar er zijn gelukkig veel meer hoogtepunten van het afgelopen jaar die ik graag nog even in herinnering breng. De flops sla ik liever over.

Januari brengt ons 14 nieuwe toestellen waaronder de N76 waarmee Nokia het populaire Razr design kopieert. Op 6 juli vorig jaar kwam de N76 pas in de verkoop.

Ook in januari de Apple iPhone. De innovatie en productintroductie van het jaar die ongetwijfeld de meeste blogpostings heeft gegenereerd, niet alleen op dit blog. Qua design en besturing revolutionair, maar ook door enkele features die Apple er NIET op heeft gezet zoals 3G, MMS, slechts 2MP camera zonder autofocus of flits, batterij niet vervangbaar en nogal aan de prijs. Maar goed, in maart 2008 zullen we ze officieel in NL kunnen aanschaffen.

Ook noemenswaardig is de N93i die qua multimedia features hoge ogen leek te scoren, maar al snel overtoept werd door de N95 waar we in september 2006 al over berichtten maar sinds deze zomer pas echt populair werd. De N95 is wat mij betreft ook DE BESTE telefoon die in 2007 hier op de markt kwam.

Februari werd eigenlijk geclaimd door Sony Ericsson met de walkmanphones als de W880i en de cybershot toestellen de K810i en de K510i. 3 toestellen die hoge ogen hebben gegooid vorig jaar.

Maart en april geven relatief weinig nieuwe hoogtepunten qua nieuwe toestellen. De Blackberry 8800 is een blijvertje op de zakelijke markt. Niet te verwarren met de 8800 van Nokia dat ondanks veel designer modellen en veel edelmetaal, een van de lelijkste toestellen van vorig jaar is naar mijn smaak. Kun je je alleen mee vertonen in badplaatsen waar ook de nieuw-rijke Russen zich misdragen.

In mei was er weinig echt blijvend nieuws. Motorola probeerde de Razrnog eens te reanimeren met de V8 en V9, maar het bleef een schijndood toestel.

Juni had dan enkele klappers, zoals de HTC Touch dat met een miljoen verkochtte exemplaren in enkele maanden een van de top toestellen van 2007 is geworden. Ook Sony Ericsson kwam met nieuws over de walkmanphones W910i en de W960i. Ook de 5MP (!) cybershotphone K850i bleek een klapper.

Juli had als hoogtepunten nieuws over 4 nieuwe toestellen van Samsung, waaronder de G600 met o.a. een 5MP camera. Een andere geweldenaar waar we in juli al de eerste spy pics van konden tonen is de Nokia N95 8GB, een mobieltje dat weinig te wensen over laat voor zelfs de meest verwende gadgetteer.

Augustus was voor de Blackberry Curve 8300 een nieuwsmoment, maar ook het reisje van Ron naar London bracht het nieuws van o.a. de Nokia N81

Begin September komt LG met een mooi toestel nieuwtje; de Viewty. Ook wel bekend onder de code KU990. Groot touchscreen en 5.1MP camera. Vorige maand konden we melden dat dit apparaat een groter succes voor LG gaat betekenen dan de fameuze Chocolate en de Shine.

De Nokia E51 werd aangekondigd, maar ook de Treo 500 toen nog alleen via Vodafone.

Oktober is net als een september een maand met veel mooi nieuws. Zoals over de Samsung G800 met 5MP camera, 3x optische zoom en xenon flitser is bellen bijzaak geworden. De

HTC Touch dual is minder qua camera, maar is een vervolg op de succesvolle Touch, maar nu met slider keypad. Ook de Blackberry Pearl 8100/8120 kunnen we hier aankondigen.

november/dec

Na twee wilde maanden met veel nieuws is november december iets rustiger. Uiteraard moeten we de nieuwe loot aan de N-series noemen, de Nokia N82. OPOk Sony Ericsson komt met een nieuwe line up van drie toestellen waaronder de W890i en de K660i en enkele nieuwe concepten. Ook e nieuwe muziekslider van Samsung, de F250 kunnen we melden.

Beetje lange posting geworden en uiteraard niet compleet. Dank gaat uit naar MobileGazette voor de foto's. Verder zijn alle links in bovenstaand artikel van Mobile Cowboys zelf.

Reacties welkom, met name over je eigen top of flop 3.

Over de auteur: Chris Bannink