Entertainment
19 oktober 2008 - Ron Smeets

Toestel Top 10 in de VS

Eerder deze week presenteerde Nokia haar nieuwste kwartaalcijfers. Daaruit bleek onder andere (en wederom) dat het 't Finse merk maar niet lukt om een vaste voet op de Amerikaanse mobiele bodem te krijgen.

Hetzelfde geldt overigens ook voor Sony Ericsson, zo blijkt uit de meest recente Top 10 lijst van meest populaire mobieltjes in de VS. Het enige toestel van Europese afkomst in die lijst is namelijk de Nokia 5310 XpressMusic, op de tiende plek. Sony Ericsson is in die lijst helemaal niet vertegenwoordigd, om nog maar te zwijgen van de andere Europese fabrikanten.

Al met al een bijzonder lijstje met, zeker voor onze begrippen, enkele verassende keuzes.

Het meest populaire toestel in de VS op dit moment is namelijk niet, zoals je wellicht zou verwachten, de iPhone maar de BlackBerry Curve. Dat toestel staat, volgens de lijst van NPG Group, al maanden stijf op de eerste plek als meest populaire mobiel. Verder wordt de lijst bevolkt door maar liefst vier LG's (Shine, Rumor, Voyager en Dare), nog een BlackBerry (Pearl), één Samsung (Instinct), één Palm (Centro), de iPhone en dus de Nokia 5310.

  1. BlackBerry Curve
  2. iPhone
  3. LG Dare
  4. BlackBerry Pearl
  5. LG Voyager
  6. Samsung Instinct
  7. LG Rumor
  8. LG Shine
  9. Palm Centro
  10. Nokia 5310
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.