Nieuws
26 november 2008 - Ron Smeets

Toestel fabrikanten redelijk 'Groen'

Op de meest recente editie van Greenpeace's Guide to Greener Electronics lijst doen de mobiele telefoon fabrikanten het best goed.

Nokia is de uitschieter. De Finnen scoren een 7- en is daarmee meteen de 'groenste' electronica fabrikant ter wereld. Ook de andere mobiele fabrikanten doen het redelijk goed. Sony Ericsson, Samsung en LGE krijgen een 6- en staan daarmee nog steeds in de top 5.

Motorola moet het doen met een 5+ terwijl Apple het moet doen met een 4+ en daarmee de minst 'groene' fabrikant is.

De meest milieu onvriendelijke fabrikant is echter Nintendo. Die krijgen van Greepeace een 1. Ook Microsoft (3-) en Lenovo (4-) hebben nog heel wat werk te doen voordat ze aan de groene kant van de score zitten ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.