Toestellen
02 oktober 2005 - Ron Smeets

Toekomstige GSM's met Touch Keys?

GSM's en PDA's hebben tegenwoordig zoveel functies aan boord dat het maken van een gebruiksvriendelijke bediening via de standaard Keypad een hele tour geworden is. Al was het maar omdat wij al die opties ook nog eens in een zo klein mogelijke toestellen wil zien.

NTTDocomo en Mitsubishi hebben voor het vinden van een oplossing hiervoor de handen ineen geslagen en dat resulteerde in TouchKeys.

Het principe van TouchKeys werkt hetzelfde als TouchScreen; hetgeen op het scherm gedisplayed wordt kan door middel van het aanraken van het scherm bediend worden.

Het grote voordeel is dat het TouchKeys scherm verschillende menu's of bediningsbuttons kan displayen, afhankelijk van de gekozen toestelmodus.

Op die manier kan dezelfde 'kleine' ruimte worden gebruikt voor meerdere doeleinden en hoeven de bedieningensknoppen etc niet met tientallen in miniscule afmetingen op 3 vierkante centimeter te worden samengeperst.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.