Geruchten
09 oktober 2010 - Ron Smeets

Toch Windows Phone 7 op de HTC HD2?

Vla na de eerste officiele presentatie van Windows Phone 7, in Barcelona, liet HTC al heel duidelijk en stellig weten dat hun toenmalige Windows Mobile vlaggenschip, de HD2, geen Windows Phone 7 upgrade zou gaan krijgen. Dat had onder andere te maken met de hardware eisen, zo was het verhaal.

Een dergelijke opmerking werkt natuurlijk als een rode lap op een stier voor hackers en ontwikkelaars. Als onderstaande video echt is, dan is 'Cotulla' er in geslaagd om de Windows Phone 7 op de HTC HD2 aan de praat te krijgen.

In de video wordt nog niet aangetoond dat alles (bellen, wifi, gps etc) ook werkt. Je ziet het toestel opstarten en heel even de Windows Phone 7 UI. Als zodanig levert dit filmpje natuurlijk nog geen sluitend bewijs voor het feit dat Windows Phone 7 compatibel is (of gemaakt kan worden) met de HTC HD2 (of andersom), maar het is een begin ;-)) Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.