Geruchten
19 december 2007 - Ron Smeets

Toch nog problemen met Franse SIMlock vrije iPhones?

Dit wordt langzaam maar zeker een klucht. . .

Vorige week meldde onder andere iPhone Atlas dat de Franse SIMlock vrije iPhones alleen zouden werken met andere Franse SIM kaarten en niet met, bijvoorbeeld, Nederlandse of Belgische SIM's.

Die berichten werden in de dagen die daar op volgden door diverse iPhone eigenaren en uiteindelijk ook door Orange zelf, de Franse iPhone provider, tegengesproken.

Vandaag meldt iPhone Atlas echter wederom dat de Franse iPhones die SIMlock vrij gekocht zijn problemen hebben met buitenlandse SIM kaarten.

Deze keer is het niet de zogenaamde 'landen-lock' maar volgens diverse klanten zou het toestel met (bepaalde???) buitenlandse SIM kaarten problemen hebben. Het gevolg is dat je niet kunt bellen of gebeld worden en dat je ook niet kunt SMS-en. Het toestel schijnt namelijk te crashen als je een nummer of SMS wilt intoetsen.

Het zou natuurlijk kunnen dat de iPhone problemen heeft met sommige providers, en dan vooral het type SIM kaart dat die gebruiken, maar vooralsnog lees ik nog steeds meer positieve- dan negatieve verhalen. Ik wacht rustig even af tot mijn Franse iPhone unlocked is. . .Gerelateerde links:
Orange: 'Officieel unlockte Franse iPhones werken overal'
Één op de vijf Franse iPhones is simlock vrij
Franse unlocked iPhone werkt niet met buitenlandse SIM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.