Geruchten
29 januari 2011 - Ron Smeets

Toch 'n persconferentie van Nokia in Barcelona? UPDATE, Nee!

De nood is hoog bij Nokia. Zoveel is wel duidelijk na het zien van de meest recente kwartaal- en jaarcijfers. Dat er iets moet gebeuren, en dringend ook, is ook niks nieuws.

En nu verschijnt her en der ineens het bericht dat, in tegenstelling tot diverse eerdere officiele berichten uit het Finse kamp, Nokia toch een persconferentie zal houden voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona.

Op zich is het nog wel te begrijpen dat de Finnen op hun eerdere besluit om helemaal geen toestellen te presenteren in en rond het MWC terugkomen, maar wat ik heel erg gek vind is dat ze voor hun persconferentie de zondag avond uitkiezen. Juist, gelijktijdig met de al eerder geplande events van Sony Ericsson en Samsung. Begrijp me niet verkeerd, ik juich het toe als de wereldmarktleider zou besluiten om toch prominent aanwezig te zijn op het MWC, ik vind alleen de planning van het tijdstip voor deze presentatie erg dom.

Natuurlijk heb ik Nokia inmiddels al om een reactie gevraagd, maar op dit tijdstip (zaterdag ochtend 0u30) is de kans klein dat die er snel gaat komen ;-) Enfin, vooralsnog is dit nog een gerucht, maar het bericht en de afbeelding die net op The Nokia Blog verschenen zijn zien er wel redelijk betrouwbaar uit. Wordt vervogld!

UPDATE (11u55): Ik kreeg zojuist per SMS een eerste officiële reactie van Nokia Benelux. Daarin stond dat er nog steeds GEEN plannen zijn voor een persconferentie in Barcelona, rondom het MWC. Vooralsnog is bovenstaand gerucht dus weer ontkracht.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.