Tablets
26 augustus 2016 - Ron Smeets

Toch Marshmallow update voor de Galaxy Tab S De eerste Tab S van Samsung, uit 2014 zou eigenlijk geen Android 6 update gaan ontvangen

De eerste Galaxy Tab S met 10.5 inch scherm en 4G support, dateert alweer van 2014. Een week geleden liet Samsung, naar aanleiding van een vraag van een consument, weten dat deze tablet geen update naar Android 6.0 zou gaan krijgen. Lollipop was volgens de fabrikant dus het 'eindstation'.

Echter, amper een week later verschijnen nu de eerste berichten dat Marshmallow nu toch onderweg is naar Duitse exemplaren van de Galaxy Tab S. Het lijkt er dus op dat Samsung Nederland vorige week nog niet wist van de op handen zijnde update, of dat ze dat nog niet mochten vertellen.

Hoe dan ook, heb je een Galaxy Tab S uit 2014, dan is de kans groot dat de Marshmallow update zich binnenkort vanzelf aandient voor jouw tablet. Uiteraard kun je ook zelf even checken, via instellingen, over het toestel, updates handmatig downloaden, of de nieuwe Android versie wellicht al beschikbaar is.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.