Toestellen
14 februari 2007 - Ron Smeets

Toch hands-on met de LG Prada

Zoals ik al aankondigde zou ik vandaag nog eens een poging doen om een werkende LG Prada te zien. En dat is dus gelukt!

Op de stand van de Koreaanse toestelmaker stond een aardige Engelse blondine die er wel eentje uit de kast wilde halen om te demonstreren en daarbij mocht ik ‘m zelf ook even vasthouden.

Het toestel ligt superfijn in de hand en de menu’s en dergelijke zijn bijzonder fraai vormgegeven. De inbreng van de designers van Prada is duidelijk zichtbaar.

Opvallend is dat het menu en de user interface helemaal in grijstinten weergegeven worden. Volgens de woordvoerdster van LG is daarbij gebruik gemaakt van 800 verschillende kleuren grijs.

Ze vertelde er wel meteen bij dat het toestel ook kleuren kan weergeven en demonstreerde dat aan de hand van een filmpje van het Sundance Mobile Film Festival die ze zojuist van een collega ontvangen had.

Behalve de foto’s hierboven en onder dit bericht heb ik ook nog een filmpje gemaakt, maar dat volgt later.

Op de vraag waarom veel toestelmakers sinds de introductie van de iPhone ineens met vergelijkbare, door design gedreven, full-face display modellen op de proppen komen gaf ze het diplomatieke antwoord: “De LG Prada ligt al over enkele weken in de winkels en de iPhone laat nog maanden op zich wachten”. Met andere woorden, als er iemand gespioneerd heeft dan is het Apple bij LG en niet andersom. Slim antwoord ;-)Gerelateerde links:
LG Prada alleen achter glas te bewonderen
Eerste foto's van de LG 'Prada' GSM
Prada en LG komen met een nieuw luxe GSM merk
LG en Prada houden van elkaar
LG Prada (KE850) officieel aangekondigd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.