Geruchten
20 november 2010 - Ron Smeets

Toch geen Windows Phone 7 en/of tablet van Sony Ericsson?

Sony Ericsson heeft officieel nog geen plannen onthuld voor een Windows Phone 7 toestel en/of een tablet. Als we de Franse CEO van de Zweeds-Japanse fabrikant mogen geloven dan komen die er hoogstwaarschijnlijk ook niet.

Pierre Perron (foto) deed deze uitspraken tijdens een interview met de Franse krant Les Echos (Frans)

Over Windows Phone 7 zei hij letterlijk dat Sony Ericsson daarmee het risico zou lopen dat hun toestellen niet meer onderscheidend zouden zijn ten opzichte van de concurrentie en dat de ze dan alleen nog op design en prijs zouden kunnen strijden met condurrenten als Samsung, LG en HTC. "En dat willen we voorkomen", aldus Perron. Met deze uitpraken doelt hij natuurlijk op het feit dat Microsoft (voorlopig) niet toe staat dat fabrikanten hun eigen software (User Interface) 'over Windows Phone 7 heen gieten'.

Over de komst van een eventuele tablet van Sony Ericsson was Perron kort: "Wij zullen niet de 24e tablet op de markt gaan brengen". Of hij daar nu mee bedoeld dat ze juist heel snel met een (Android) tablet gaan komen of helemaal niet, dat laat hij dus een beetje in het midden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.