Geruchten
04 mei 2015 - Ron Smeets

Toch geen Lollipop update voor de Galaxy Note II?

Rond de Kerstdagen, ruim vier maanden geleden dus, dook het bericht op dat Samsung vrijwel haar hele Galaxy Note arsenaal, op de eerste versie uit 2011 na, van Android Lollipop zou gaan voorzien.

Sindsdien is er over de update voor de Galaxy Note II echter weinig meer vernomen en nu lijkt het er zelfs op dat die er toch niet gaat komen. Op een vraag van een Galaxy Note II klant hierover reageerde Samsung Gulf namelijk met de mededeling dat er geen Android Lollipop update voor dat toestel uitgebracht gaat worden.

Een reden wordt verder niet gegeven maar helemaal officieel heeft Samsung de Galaxy Note II ook nooit genoemd in het lijstje met Lollipop update kanditaten. Het bericht van enkele maanden geleden stond weliswaar op de Finse site van de Koreaanse fabrikant, maar verder is er nergens iets over gemeld.

Mijn Galaxy Note 4 ontving net voor het weekend de upgrade naar Android Lollipop. Heel erg blij ben ik er vooralsnog niet mee want waar het toestel, bij gemiddeld gebruik, twee tot drie dagen op één acculading kon 'draaien' is dat nu nog amper één dag. Misschien is het dus ook maar beter dat die stroom verslindende update niet naar de oudere Galaxy Note II komt, toch?

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.