Geruchten
06 mei 2010 - Ron Smeets

Toch een Windows Mobile Smartphone van Nokia op komst?

Dit gerucht is de afgelopen jaren al een paar keer de revue gepasseerd en telkens bleek er geen enkele kern van waarheid in te zitten (of een 1 April grap te zijn).

Gisteren is het gerucht dat Nokia mogelijk toch met een Windows Mobile toestel opnieuw opgedoken in een artikel van de Times Online over de toekomst van Engelse High-Tech bedrijven. Daarin wordt gesproken over Wolfson, een Schots bedrijf dat onder andere microchips voor mobieltjes maakt.

Wolfson, zo meldt de Times, verloor in 2008 een opdracht om componenten voor de iPod te maken maar haar toekomst ziet er inmiddels een heel stuk rooskleuriger uit omdat ze in 2009 een opdracht van Nokia ontvingen om technologie te gaan leveren voor een nieuwe Windows Mobile smartphone van de Finse fabrikant. Mmmh, dat klinkt zeer onwaarschijnlijk en riekt naar een typo, maar het staat er wel.

De originele quote: "Wolfson suffered a blow in 2008 after it lost a contract to supply components for the Apple iPod. However, some of the pain was lessened last year after it was selected by a leading mobile phone manufacturer — believed to be Nokia — to provide some of the technology for its new Windows Mobile handset"

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.